Appraisal

How much is an appraisal worth??
Well, just as much, as it is professional, objective and independent!
That means, whether it is performed with the utmost precaution and consideration by a highly qualified professional, understanding your business.

Business valuation might be required for M&A or fund raising purposes or even for solving thin capitalization problems.

The possible valuation methodologies
    * Asset based aproach (cost method)
    * Market aproach
    * Income aproach.

Ha az eszköz, társaság, vagy üzletág nem nyereséges, az értékelést inkább eszköz alapon célszerű elvégezni.

Piaci körülmények között gyakran értékesített önálló vagyontárgyak esetében (ingatlan, gépjármű, stb.) célszerű az összehasonlító módszert alkalmazni.

Amennyiben az eszköz, társaság, vagy üzletág nyereségesen működtethető, a mérvadó piaci értéket az üzleti értékelés adja, annak ellenére, hogy ennek a megbízhatósága a legkisebb, hiszen a jövőre vonatkozó feltételezéseken alapszik.

Eszközalapú értékeléseinket tapasztalt műszaki gárdánk vezetésével, mindig az adott szakma legkiválóbb független szakértőinek a bevonásával végezzük, ezzel biztosítva hogy megállapításaink az eszközök hazai és nemzetközi értékének ismeretében (és állapotuk szakszerű felmérésével) megbízható képet adjanak a felmért vagyon értékéről.

Jövedelemtermelő képességen alapuló vagyonértékeléseink esetében az érintett vállalat szakembereinek bevonásával öt- illetve tízéves pénzügyi tervet készítünk, majd az ennek alapján kidolgozott diszkontált cash-flow tervből (DCF módszer) vezetjük le a vállalat vagy beruházás értékét.

További oldalak ebben a témakörben